S S S / Sıkça Sorulan Sorular

Merak ettiğiniz soruların üzerine tıklayarak ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Sormak istediğiniz soruları Hakan Öztürk'e mail göndererek bu sayfada yayınlatabilirsiniz.

Nasıl Güzel Konuşulur?

Etkili konuşma ve diksiyon güzel konuşmanın anahtarıdır. Büyük bir firmada yönetici de olsanız, öğretmen veya politikacı da olsanız iyi bir üslup diğer meslektaşlarınızdan ayrılmada en etkili yöntemdir. Çünkü etkili konuşma insan ilişkilerinde öne çıkmanızı sağlayacak en önemli etkendir.

Güzel konuşmak için iyi bir diksiyonunuz olması gerekmektedir. İyi bir diksiyon ise sadece diksiyon ve imla kurallarını bilmeniz ile olmaz. Aynı zamanda ses ve nefes kontrolü, iyi bir tonlama, büyük bir kelime haznesi ve daha bir çok özelliği barındırmaktadır. Dolayısıyla güzel konuşmak için de eğitim gerekmektedir. Bu eğitimi alabileceğiniz sayısız eğitim kurumu bulunmaktadır. Hatta güzel konuşma konusunda piyasadan satın alabileceğiniz yazılı, işitsel ve görsel materyaller bulunmaktadır.

Ancak hiç biri, birebir alınmış ve uzmanlarca desteklenmiş bir pratik eğitimin yerini tutamaz. Güzel konuşma konusunda nasıl bir yol izlemeniz gerektiği konusunda Medya Koçu Hakan Öztürk'ten bu konuda destek alabilirsiniz. Medya Koçu Hakan Öztürk bugüne kadar sayısız spiker ve sunucu yetiştirmiş özellikle spikerlik sunuculuk ve diksiyon konularında uzmanlaşmış bir danışmandır. Bugüne kadar yetiştirdiği sayısız spiker, sunucu, yönetici, politikacı ve diğer sektörlerden meslek erbapları bulunmaktadır.

Etkili iletişim ve diksiyon konularında Medya Koçu Hakan Öztürk size bir telefon kadar yakın. İletişim numaralarından veya iletişim formundan doğrudan Hakan Öztürk'e ulaşabilir Güzel Konuşma konusunda destek ve danışmanlık talep edebilirsiniz.

Etkili Konuşma ve Diksiyon Eğitimi sayfasına gitmek için tıklayınız.

Spikerlikte Üniversite Şartı Var mıdır?

Spiker ya da sunucu olmak için başvuru yapan adaylarda üniversite şartı aranmaz, ama bu işi lakıyla yerine getirebilmesi için elbette ki belli bir eğitimden geçmiş olmalı. Yayın kuruluşları adayın donanımlı ve kaliteli olmasını gözönünde bulundurur, üniversite mezunu olmak ise her işte olduğu gibi ilgili alanlarda konumu açısından ekstra fayda sağlayacaktır.

Spikerlik eğitimi denildiğinde akla ilk gelen isim şüphesiz yıllardır Medya sektörüne sayısız spiker ve sunucu kazandıran 'spiker fabrikatörü' olarak da anılan Hakan Öztürk. O şimdi Türkiye'nin ilk ve tek Medya Koçu olarak spiker adaylarına almaları gereken tüm  bilgiyi  pratiği kişiye özel bireysel olarak veriyor, onları hedeflerine varacak en kısa yola yönlendiriyor ve bu yolda kendilerine rehberlik ediyor. 

Aldığım spikerlik eğitimi benim için önemli ben başarılı bir ekran yüzü olmak istiyorum diyorsanız Medya Koçu Hakan Öztürk'ten konuyla ilgili bilgi almanız da danışmanızda büyük fayda var.


 SAYFAMIZI MUTLAKA İNCELEYİN


Spikerlik Kursundan Sonra Nereye Müracat Edeceğim?

Spiker ya da sunucu olmak için başvuru yapan adaylarda üniversite şartı aranmaz, ama bu işi layıkıyla yerine getirebilmesi için elbette ki belli bir eğitimden geçmiş olmalı. Yayın kuruluşları adayın donanımlı ve kaliteli olmasını gözönünde bulundurur, üniversite mezunu olmak ise her işte olduğu gibi ilgili alanlarda konumu Yayın Kuruluşlarının işe müracaatlerda adaylardan istedikleri en önemli şeyler Cv ve Demo’dur.

(Alınan sertifikaların ise yayın kuruluşları için hiçbir geçerliliği yoktur.)

Yayın kuruluşları kendilerine iş Piyasada pek çok profesyonel anlamda eğitim veren spikerlik ve sunuculuk kursları var.   Bunların içinde gerçekten iyi eğitim veren yerler de var.

Ancak bu kursların yoğunlu öğrencilerini istihdam konusunda kendilerine yardımcı olmayı güçleştiriyor,  Hatta öğrencilerin %95’e yakın bir kısmı kurstan sonra işsiz kalıyor. Bunun başlıca sebebi, mezunların çok fazla sayıda olmasından dolayı kursların kendileri ile ilgilenememesi ve bu kursiyerlerin kurs bitip mezun olduktan sonra nereye ne zaman gidebileceklerini bilememeleri.

Ayrıca yayın kuruluşlarına bir şekilde ulaşan kursiyerler de yayın kuruluşları tarafından yeterli seviyede bulmaması neticesinde işsiz kalmaya mahkum oluyorlar.

İşte tüm bunlardan dolayı ; sektörün sıkıntılarını zaten başından beri iyi bilen 30 yılı aşkın süredir bu sektörde 2 farklı markalaşmış spikerlik kursu sahibi de olan Medya koçu Hakan Öztürk, Bu işe yeni başlayanlar veya bir kurs bitirdiği halde yeterli verimi alamamış ve eksikleri olan kurs mezunları için yeni bir ortam hazırladı.

Burada, kursiyerler ilk günden son güne kadar tamamen stüdyo ortamında, tüm teknik cihazları tanıyarak, birebir eğitim almaları ve tamamen uygulamaya yönelik birebir çalışmaları sağlanıyor.

Onlarla birebir ilgilenip, her defasında saatlerce çalışabilmeleri ve pratik yapabilmelerine olanak sağlanan bu stüdyoda , kişilerin yetenekleri yönünde gelişmeleri sağlandıktan sonra, yayın kuruluşlarınca kabul edilebilir profesyonel Demo Cd ler hazırlanarak , nasıl, ne şekilden , kime ve ne zaman  müracaat edebilecekleri konusunda danışmanlık da yapılıyor.

başvurusunda bulunan spiker, muhabir veya sunucu adaylarından özellikle yeni tarihli çekilmiş birer demo istemektedir. Bu demolar, kişilerin yapabildikleri bu işi tam olarak yansıtmalıdır. Yayın standartlarına uyması ve özellikle haber spikerliği demolarında,  Dsf + Vtr tekniklerinin de kullanılması, İşe alımlarda karar verilebilmesi için önemlidir.

Kurslara müracaat edip mezun olan adaylar, eğer o dönemde iş başvuruları olumlu sonuçlanmazsa her yeni dönemde yeni çekilmiş güncel  halini gösterebileceği yeni demolar ile müracaat etmesi önemlidir.

Eski bir demo ile müracaat eden bir adayın şansı ise oldukça azdır.

Kursların yoğunluğu öğrencilerine çekilen demoların yenilenmesine zaman zaman olanak bırakmaz.  Bu durumda tarafımıza müracaat eden başka kursların mezunlarına harici demo çekim imkanı sunabilmekteyiz…

açısından ekstra fayda sağlayacaktır.

Spikerlik eğitimi denildiğinde akla ilk gelen isim şüphesiz yıllardır Medya sektörüne sayısız spiker ve sunucu kazandıran 'spiker fabrikatörü' olarak da anılan Hakan Öztürk. O şimdi Türkiye'nin ilk ve tek Medya Koçu olarak spiker adaylarına almaları gereken tüm  bilgiyi  pratiği kişiye özel bireysel olarak veriyor, onları hedeflerine varacak en kısa yola yönlendiriyor ve bu yolda kendilerine rehberlik ediyor. 

Aldığım spikerlik eğitimi benim için önemli ben başarılı bir ekran yüzü olmak istiyorum diyorsanız Medya Koçu Hakan Öztürk'ten konuyla ilgili bilgi almanız da danışmanızda büyük fayda var.


SAYFAMIZI MUTLAKA İNCELEYİN



Spikerlik İçin Demo Çekimi Nedir?

Spikerlik Demo CD'si,  bir bireyin yeteneklerini ve profesyonel yeterliliğini gösteren kişiye özel hazırlanmış en önemli  medya tanıtım videosudur.

Özellikle spikerlik veya sunuculuk gibi alanlarda kariyer yapmayı hedefleyenler için bu CD, yayın kuruluşlarına başvururken önemli bir rol oynar. Ancak, bu CD’nin hazırlanması sadece teknik bir süreç değil, aynı zamanda kişisel bir sanatın ifadesidir.

İşte demo CD hazırlarken dikkate almanız gereken bazı bilimsel ve ilgi çekici noktalar:

Medya Koçu Hakan Öztürk ten eğitim alan her aday bireysel olarak değerlendirilip , her bir kişiye ayrı ayrı defalarca demo çekilmekte ve  bu demolar montajlanarak yayın kuruluşlarının istediği şekle getirilmektedir.




SAYFAMIZI MUTLAKA İNCELEYİN

Spiker Olabilmek İçin Sertifika Almak Şart mıdır?   

Spikerlik mesleği için kesinlikle bir sertifika şartı yoktur. Ticari eğitim merkezlerinin bazen sertifika gerekliliği vurguladığına rağmen, yayın kuruluşları spiker veya sunucu pozisyonları için sertifikaya değil, işi iyi yapabilecek kapasitede kişilere odaklanır. 

Yayın kuruluşlarına başvuran adaylardan sertifika talep edilmez. Çünkü Sertifika, kişinin durumunu tam olarak yansıtmaz.  Yayın kuruluşları, adayların yeteneklerini ve niteliklerini göstermelerini bekler.  Bu nedenle, başvurunuzun başarılı olması için iyi bir eğitim almış olmanız ve sunabileceğiniz etkileyici CV ve özellikle bir demo CD hazırlamanız gerekmektedir. 

Bu konuyu daha iyi anlatmak için şöyle bir örnek verilebilir:  İngilizce bilen bir personel arayan bir iş yeri düşünelim.  Bu iş yerine başvuran adaylardan sertifika talep edilmez. Onlar sadece adayların iyi bir şekilde İngilizce konuşabilmesini bekler.  Eğer adaylar bu beceriyi sergilerse, işe alınabilirler. Sertifikalara bakılmaz. Ancak, İngilizce konuşamıyorlarsa, 5 tane resmi sertifika da götürseler işe alınmazlar. 

Bu durum, yayıncılık alanında da benzer şekildedir. İşin temelinde kişisel yetenek yatar. Yayın kuruluşları, adayların bu yeteneklerini etkileyici bir demo CD ile göstermelerini bekler.  Şu anda çalışan spiker veya sunucularınbüyük bölümünün  sertifikası olmadığı gibi, okuldan mezun oldukları bölüm de farklıdır. Yani Yayın kuruluşları için okuldaki mezun oldukları bölüm de önemli değildir. Bu alanda eğitim almış ve iyi bir demo ile başvurarak işe alınmış pek çok spiker bulunmaktadır.” 


 ANA SAYFAMIZI MUTLAKA İNCELEYİN





Spikerlik Yapabilmek İçin Neler Yapmam Gerekir?  

  Eğer spikerlik veya sunuculuk alanında kendinizi geliştirmek ve bu mesleği yaparak kariyer elde etmek istiyorsanız, bireysel eğitim seçeneği her zaman çok     daha faydalıdır. 

   İşte nedenleri:

Kişiselleştirilmiş Yaklaşım: Bireysel spikerlik sunuculuk eğitimi, tamamen sizin ihtiyaçlarınıza ve hedeflerinize göre şekillenecektir. Eğitmeniniz, sadece sizin eksikleriniz ihtiyacınız ve kabiliyetine göre ilgilenir ve eksikliklerinizi belirleyerek özel bir plan oluşturur.

Hızlı İlerleme: Grup eğitimlerinde her öğrencinin ihtiyaçları ve kabiliyeti farklıdır. Bireysel eğitimde ise zamanı daha etkili ve ihtiyacınıza göre kullanabilirsiniz. Bu sayede çok daha hızlı ilerleme ve nokta atışı bir yol kaydedebilirsiniz.

Özgün İçerik: Eğitmeniniz, sadece sizin için özgün içerikler hazırlar. Bu, daha derinlemesine ve kapsamlı bir öğrenme deneyimi sunar.

Esneklik: Bireysel eğitimin zamanı, sizin programınıza ve müsait olduğunuz boşluklara uygun olarak düzenlenir. Grup eğitimlerinde bu esneklik yoktur.

Bilimsel Temel: Araştırmalar, bireysel eğitimin daha etkili olduğunu göstermektedir. Özellikle spikerlik gibi pratik becerilerin geliştirilmesinde bireysel yaklaşım daha başarılı sonuçlar verir. Stüdyo cihazlar gibi sizi geliştirecek ve olmazsa olmaz çalışmalar tamamen sizin için kullanılacaktır.

Unutmayın ki bireysel eğitim, size özel bir yolculuk sunar ve hedeflerinize daha hızlı ulaşmanızı sağlar

Eğer spikerlik veya sunuculuk alanında daha bilimsel bir yaklaşımla ilerlemek istiyorsanız, bireysel eğitim sizin için doğru seçenek olabilir.

 

 ANA SAYFAMIZI MUTLAKA İNCELEYİN





Spikerlik Sunuculuk Kursu Fiyatları ?

  Piyasada bulunan çok sayıda kurs bulunmaktadır. Bunlar standart olarak belirledikleri fiyatları uygularlar. Yani bir sınıfta birlikte eğitim alan ortalama 20 kişinin de kursa ödediği fiyat aynıdır.

Ancak özellikle "Spikerlik Sunuculuk Diksiyon" Paket eğitimleri kişiye özel verilmesi gereken spesifik bir eğitimdir. Ne sınıftaki kişilerin tahsilleri, ne bilgi ve pratik seviyeleri, ne kabiliyetleri , ne de kurstan beklentileri aynidir. Yani farklı farklı durumda olan bu kişilerin ayni sınıfta eğitim alması kadar yanlış birşey olmadığı gibi ödemesi gereken kurs fiyatı da ayni olmaması gerekir. 

Ancak kurslarda herkes standart müfredat üzerinden eğitim görürler.

Medya Koçu Hakan Öztürk. kişilere özel eğitim vermektedir . Herkesin eğitimi, süre ve kapsam da durumlarına göre değişebilmektedir.

Fiyatlar da bir kursa göre daha pahallı olması gerekirken çok daha ekonomiktir. Ancak tüm detayları kendisi ile konuşarak öğrenmek çok daha aydınlatıcı olmaktadır. Hakan Öztürk'ü cep telefonundan çekinmeden doğrudan arayabilir veya sayfamızdaki linkten whatsapp mesajı atabilirsiniz (telefonla sesli aramalar daha anlaşılır olmaktadır) 05057162388 


 ANA SAYFAMIZI MUTLAKA İNCELEYİN